Reiki

Meer levensvreugde met Reiki

Er is maar één persoon die uiteindelijke verantwoordelijkheid draagt voor je leven en dat ben je zelf. Het is belangrijk je eigen keuzes te leren maken. Reiki helpt je daarbij! Reiki stamt uit Japan en betekent ‘kracht van de zon’. In het Westen spreekt men over 'universele levensenergie'. Reiki is een vitaliserende en genezende energie die doet wat op dat moment het beste voor je is. Reiki gaat naar de oorzaak van het probleem. Als healer gebruik ik niet mijn eigen energie maar ben ik een kanaal voor deze universele levensenergie.

Reiki is een spirituele methode om in onze door het verstand gedomineerde westerse wereld tot je ware zelf te komen en het helpt je om de zin van het leven te vinden. Het is een weg die je naar je eigen grenzen en blokkades leidt met het doel deze te doorbreken en op te lossen. En dat gebeurt op een mooie, liefdevolle en krachtige manier, in het tempo dat bij jou past. Mooi toch!

Behandelingen

Tijdens een ontspannende behandeling doet de Reiki zijn helende werk. Het heeft het meeste effect als je start met wekelijkse behandelingen. Afhankelijk van waarvoor je komt (een fysieke klacht of wil je groeien) wordt vervolgens de voor jou geschikte tijd tussen de behandelingen bepaald. Een Reiki behandeling zet je iedere keer weer terug in je centrum en brengt een mooi groeiproces op gang. Na de behandeling ben je weer helder in je hoofd en kan je er energiek tegenaan!

Een speciale techniek is het werken met Byosen om opeenhopingen van afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. Zie hiervoor het Reiki Byosen pakket.

Woon je te ver weg of ben je ziek en wil je wel een Reiki behandeling ontvangen? Ook op afstand doet de Reiki zijn werk! Informeer naar de mogelijkheden.

Reiki cursussen - het pad naar je Ware Zelf

Reiki 1 - Leer wat Reiki is tijdens de Reiki 1 cursus en ontvang vier inwijdingen. Deze inwijdingen vormen een krachtige healing. Je levensenergie wordt versterkt en blokkades in je energiehuishouding worden losgemaakt zodat de energie weer vrij door je heen stroomt en ziekten op fysiek niveau beginnen te helen. Direct na deze cursus kan je met jezelf aan de slag en doet de Reiki voor jou zijn helende werk! De cursus kost € 150,-.

Reiki 2 - Met Reiki 1 heb je gewerkt aan het helen van jezelf op met name het fysieke vlak. Met Reiki 2 leer je te werken met symbolen. Handoplegging is dan niet meer noodzakelijk om de energie te laten stromen. Verder is Reiki 2 vooral mentaal georiënteerd waardoor je angsten, verslavingen en andere aandoeningen kan behandelen. Kortom, een mooie en spannende volgende stap in jouw groeitraject! De cursus kost € 250,-.

Reiki 3a - De Reiki 3a graad richt zich vooral op het niveau van de ziel. Het brengt je een enorme stap verder in je pad naar je Ware Zelf. Vanaf nu kan je jezelf en anderen op zielsniveau behandelen met het meestersymbool. Dat is een enorm krachtig symbool dat diepgaand op je inwerkt. Je leert Reiki te zijn in plaats van Reiki te doen. Je wordt een helder stralend licht. De cursus kost € 250,-.

Extra avonden - Na het volgen van een cursus word je niet aan je lot overgelaten. Voor degenen met Reiki 1 zijn er speciale oefenavonden waarin ervaringen worden gedeeld, je vragen kan stellen, je nieuwe dingen over Reiki hoort en natuurlijk wordt er veel op elkaar geoefend. Heb je Reiki 2 dan kan je meedoen met de verdiepingsavonden. Je leert wat je met de symbolen kan doen en je kennis verdiept door diverse toepassingen met Reiki te oefenen. Alle avonden zijn leerzaam en inspirerend! Deelname € 20,-.

Kijk voor datums van cursussen en extra avonden in het workshop overzicht of neem contact op.

Mijn Reiki opleidingen

Na het behalen van de eerste en tweede Reikigraad heb ik de HBO-opleiding Reiki Practitioner bij het Nederlof Reiki-Instituut Amsterdam gevolgd. De Mastergraad is behaald bij Spiritueel Centrum Mahatma. Ik ben aangesloten bij de Reiki Vereniging Cirkel. Reiki Cirkel werkt vanuit de Usui-methode zoals deze is overgeleverd door de spirituele lijn van Grandmasters (Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Furumoto).