Cursus Reiki

Reiki cursussen - het pad naar je Ware Zelf

Wil jij zelf Reiki leren toepassen? Je hebt er geen vooropleiding voor nodig en iedereen kan het leren. Wel raad ik je aan voorafgaande aan de cursus een Reiki behandeling voor jezelf te boeken. Je kan dan ervaren hoe het is om Reiki te ontvangen én het is een mooie voorbereiding op de inwijdingen. Na de intensieve cursus Reiki 1 kan je direct Reiki toepassen op jezelf en je naasten. Wil je je kennis en vaardigheden verder uitbreiden en Reiki op een snellere manier toepassen, dan is de cursus Reiki 2 iets voor jou. Heb je alles in je leven geïntegreerd en ben je toe aan het werken met het 'meestersymbool', dan kan je dat leren in de cursus Reiki 3a. Door deze stappen in je eigen tempo te doorlopen, wordt Reiki een pad naar je Ware Zelf. Je 'doet' dan geen Reiki meer, maar je bént Reiki.

De cursussen worden individueel of voor twee personen gegeven. Bij grotere groepen wordt een extra dagdeel ingepland.

Reiki 1 - Leer wat Reiki is tijdens de Reiki 1 cursus en ontvang vier inwijdingen. Daarna oefen je verschillende behandelingmethoden. Reiki 1 is vooral voor jezelf bedoeld. Direct na deze cursus kan je met jezelf aan de slag en doet de Reiki voor jou zijn rustgevende en helende en werk! Regelmatige zelfbehandeling versterkt je levensenergie en maakt blokkades in je energiehuishouding losser zodat de energie weer vrij door je heen stroomt. Enkele weken na de cursusdag volgt een terugkomsessie speciaal voor jou. 

Reiki 2 - Met Reiki 1 heb je gewerkt aan jezelf op met name het fysieke vlak. Met Reiki 2 leer je te werken met symbolen. Handoplegging is dan niet meer noodzakelijk om de energie te laten stromen. Verder is Reiki 2 vooral mentaal georiënteerd waardoor bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen verminderen. Als je vaak andere mensen wil behandelen is Reiki 2 een must. Kortom, een mooie en spannende volgende stap in jouw groeitraject! Ook na Reiki 2 volgt enkele weken later een terugkomsessie. 

Reiki 3a - De Reiki 3a graad richt zich vooral op het niveau van de ziel. Het brengt je een enorme stap verder in je pad naar je Ware Zelf. Vanaf nu kan je jezelf en anderen op zielsniveau behandelen met het meestersymbool. Dat is een enorm krachtig symbool dat diepgaand op je inwerkt. Je leert Reiki te zìjn in plaats van Reiki te doen. Je wordt een helder stralend licht.
Wil je de kracht van een Reiki master maar ga je niet lesgeven, dan is Reiki 3a geschikt voor jou.

Reiki 3b - Belichaam je de Reiki energie en ben je Reiki gewórden, dan kan het zijn dat je de innerlijke wens voelt de Reiki energie verder in de wereld uit te breiden door je kennis over te dragen en nieuwe Reiki beoefenaars op te leiden. Tijdens de cursus Reiki 3b leer je hoe je de inwijdingen geeft, waar een goede cursus aan voldoet en hoe je je cursisten kan meenemen op het Reiki pad. Overigens is er geen enkele verplichting om les te gaan geven als je eenmaal Reiki master bent. Wil je de complete Reiki opleiding volgen en Reiki master worden om op dieper niveau te kunnen werken aan jezelf, is dat ook helemaal okay. Volg hierin de roep van je eigen hart.

reiki handen.jpgExtra avonden - Na het volgen van een cursus word je niet aan je lot overgelaten. Voor degenen met Reiki 1 zijn er speciale oefenavonden waarin ervaringen worden gedeeld, je vragen kan stellen, je nieuwe dingen over Reiki hoort en natuurlijk wordt er veel op elkaar geoefend. Een Reiki 1 oefenavond is ook geschikt als je al een tijdje niet meer met Reiki bezig bent geweest en er weer mee aan de slag wil. Alle avonden zijn leerzaam en inspirerend!

Vanaf Reiki 2 kan je meedoen met de verdiepingsavonden. Je leert jezelf beter kennen door intensief aan de slag te gaan met de leefregels. Er wordt achtergrondinformatie gegeven over de symbolen en wat je met de symbolen kan doen. We doen diverse spirituele oefeningen om de kracht in je hara te versterken. Je inzicht wat je met Reiki kan doen verbreedt. De Reiki 1 avonden zijn bedoeld om een stevige basis te creëren en van daaruit jezelf en je naasten te behandelen. Bij de Reiki verdiepingsavonden ligt de nadruk op werken aan jezelf op het mentale vlak en op zielsniveau. Ook leer je behandeltechnieken voor derden. De verdiepingsavonden zijn een feestje!

Kijk voor datums van cursussen en extra avonden in de agenda of neem contact op. Je investering staat vermeld bij de tarieven.

Verklaring van Kwaliteit aanbevolen opleider Reikivereniging CirkelHealingpraktijk Apatura staat vermeld op de website van Reiki Vereniging Cirkel als aanbevolen opleider. Dit betekent dat er aan hun kwaliteitseisen wordt voldaan.

 

'Eenmaal aan de slag met Reiki 1 moest er eerst het nodige vuil uitwasemen. Na enige tijd helemaal zen en in liefde.'